De nieuwste
behandelingen &
vertrouwde kwaliteit
Iedereen heeft recht op een mooie en gezonde huid, een stralend gezicht. Het stimuleert uw zelfvertrouwen, u voelt zich beter, u kan weer genieten van het leven. De esthetische geneeskunde kan voor u een oplossing zijn.
Dankzij nieuwe technieken en producten boeken we vandaag prachtige resultaten. Bij dokter Caroline Martens bent u in goede handen. Als cardiovasculair chirurg en esthetisch arts voert ze met de grootste precisie elke behandeling uit.
Na een deskundige analyse en bespreking, stelt zij voor u de beste oplossingen en behandeling voor. U bent het waard om er goed uit te zien! 
Maak
uw afspraak
en ervaar wat dokter Martens voor u kan betekenen!

Graag maken wij u attent op het feit dat esthetische ingrepen sinds 1 januari 2016 niet meer van btw-vrijstelling genieten. Bovendien is door de wet op reclameverbod de informatie op de website over geregistreerde medicatie beperkt tot algemene informatie (artikel 9*1 van de wet op geneesmiddelen van 25.03.1964) en wordt een consultatie  voor bekomen van  specifieke informatie aangeraden.

 
 
 
  Rimpels en een neuromodulator

Spieren vlak onder de huid in het gezicht kunnen zich willekeurig en onwillekeurig samentrekken. Zo ontstaan gelaatsrimpels.

Een neuromodulator of spierontspanner ( botuline toxine) onder andere gebruikt wordt om spieren te ontspannen en rimpels te doen vervagen zodat uw huid gladder of strakker wordt.  Het mag enkel door een ervaren arts toegediend worden en is zo goed als pijnloos.

Volgende rimpelzones kunnen worden behandeld:

 • Voorhoofdrimpels = de horizontale rimpels ter hoogte van het voorhoofd
 • Glabella of fronsrimpel = de verticale rimpel tussen de wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes = de lachrimpels aan de ogen
 • Bunnylines
 • Halsrimpels
 • Afhangende mondhoeken

 

 
 
 
  Rimpels en verlies van volume Met fillers wordende diepe huidplooien 'opgevuld'.

Het natuurlijk verouderingsproces maakt de bindweefsellaag en de vetlaag die de huid ondersteunt geleidelijk aan dunner. Zo ontstaan rimpels, lijnen of diepere groeven.

Fillers kunnen veelzijdig toegepast worden. Zo kunnen ze volume herstellen, rimpels opvullen of contouren verbeteren. Fillers hebben hun doeltreffendheid al bewezen en dragen veiligheidslabels (CE label en FDA- goedkeuring). 

Rond de ogen, de mond en op het voorhoofd komen vaak 'storende' rimpels voor. Diepe groeven die uw gelaat ontsieren, die u er norser doen uitzien dan u wil. Fillers gaan die rimpels opvullen zodat het gezicht weer strakker en jonger oogt.

Ook smalle lippen kan u met een filler voller maken. Afhangende mondhoeken, jukbeenderen of een uitgezakte huid zal een filler mooi 'liften' voor een stralend resultaat!

Het principe van al deze fillers is hetzelfde: de rimpel opvullen door middel van een onderhuidse injectie. Een groef die minder diep is doet u er jeugdiger uitzien.

Een eenvoudige en doeltreffende manier zonder chirurgische ingrepen! Het gebruik van niet-permanente fillers garandeert bovendien een minimale kans op storende bijwerkingen met een resultaat dat 6 tot 18 maanden zichtbaar kan blijven.

Tijdens de eerste consultatie bespreekt Dokter Caroline Martens met u de mogelijkheden en de kostprijs.

Omdat elke persoon uniek is, is ook elke behandeling aangepast aan uw noden.

Contacteer Dokter Martens en stel uw vragen of maak uw afspraak.
 
 
 
  Mogelijke behandelingen
met fillers

1. Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een verbinding van suikers dat natuurlijk in ons lichaam aangemaakt wordt . Het heeft een functie als stootkussen, maar ook als vulmiddel, dit door zijn waterbindingsvermogen. 
Als het synthetisch aangemaakt wordt, wordt dit in verschillende soorten van stevigheid gedaan. Hierdoor kunnen in verschillende zones van gelaat en lichaam een aangepaste stevigheid ingespoten worden:

Een vloeibaardere vorm zal gebruikt worden om de huid te fillen ( mesotherapie), een stevige vorm zal eerder aangewend worden om de contouren van het gelaat te verstevigen ( jukbeenderen, kaakhoek, kin).   

 • Lipvergroting
 • Het opvullen van de plooi tussen de neus en de mondhoek
 • Het opvullen van voorhoofdrimpels wanneer botox alleen niet voldoende is
 • Het opvullen van de rimpels rond de mond
 • Het opvullen van marionetgroeven onder de mondhoek
 • Een natuurlijke facelift

Dit product mag niet gebruikt worden bij:

 • Patiënten die de neiging hebben om hypertrofische littekens te vormen
 • Patiënten met een auto-immuunaandoening of immunotherapie
 • Zwangerschap en/of borstvoeding

In uitzonderlijke gevallen kunnen volgende bijwerkingen voorkomen:

 • Inflammatoire reacties zoals roodheid, zwelling of jeuk met een drukkend gevoel
 • Verharding of knobbeltje
 • Overgevoeligheid aan hyaluronzuur wat uiterst zeldzaam is

Na een behandeling neemt u best volgende voorzorgsmaatregelen:

 • De eerste halve dag na de behandeling geen make-up opdoen
 • De eerste twee weken na behandeling geen grote hitte opzoeken
  (sauna, zon, ...)

Het lichaam neemt het hyaluronzuur op en daarna verdwijnt het langzaam.

De snelheid van dit proces hangt af van het merk van het product en van persoonlijke en externe factoren zoals bv. warmte of roken.

2. Calciumhydroxyapatiet

Door de COVID-19 maatregelen is er momenteel geen indicatie om dit type filler te gebruiken.

Het natuurlijk verouderingsproces doet:

 • Onze huid sneller uitdrogen
 • Onze spieractiviteit veranderen
 • Ons weefsel in volume afnemen door een verminderde collageenproductie
 • Onderhuidse vetcellen verdwijnen die zorgen voor een jeugdig uitziend volume

Ons gezicht en onze handen lijden onder dit proces. De kwaliteit van de huid neemt af, er ontstaan rimpels en plooien zodat ook de onderliggende structuur beter zichtbaar wordt.

'Dynamische rimpels' zijn rimpels die veroorzaakt zijn door de wijziging in spieractiviteit.

'Statische rimpels' zijn rimpels die ontstaan door de verminderde collageenproductie en door vochtverlies.

Waar een spierontspanner de spieractiviteit vermindert en dus vooral de dynamische rimpels aanpakt, zal een filler het verloren volume herstellen en zo de statische rimpels gladstrijken.
Calciumhydroxyapatiet is een tijdelijke filler gemaakt van biocompatibele microdeeltjes die de productie van lichaamseigen collageen stimuleert.
Zo krijgt u een zeer natuurlijk resultaat dat gemiddeld langer dan 12 maanden zichtbaar is.

  
 
  Waarom niet-invasief
behandelen?
Mannen of vrouwen met rimpels zien er vaak ouder of norser uit dan ze in werkelijkheid zijn. Deze rimpels vertekenen bijgevolg hun persoonlijkheid.

Een spierontspanner  neemt niet alleen bestaande rimpels weg maar werkt ook preventief. Daardoor komen ook steeds jongere mensen naar ons medisch centrum. De meeste van onze patiënten zijn tussen 30 en 70 jaar.

Het product slaat normaal gezien na enkele dagen al aan. Dat varieert van de behandelde zone en van persoon tot persoon. Het effect blijft 3 tot 6 maanden bestaan.

Een filler vult het gebrek aan volume op. Enerzijds zal de gel voor een onmiddellijk liftend effect zorgen, anderzijds stimuleert het de aanmaak van natuurlijk nieuw collageen zodat uw lichaam zelf weer in actie komt en de structuur van uw huid herstelt.
 
 
 
  Hoe verloopt een behandeling? Er wordt met de fijnste naalden gewerkt en met speciale atraumatische canules 

Een consult en behandeling duurt ongeveer 40 minuten.

Na de behandeling kan u gewoon uw dagelijkse activiteit hervatten.

In principe kan iedereen behandeld worden, er zijn slechts enkele uitzonderingen:
 • Niet bij zwangerschap of borstvoeding
 • Niet bij neurologische ziekte
 • Niet bij gebruik van bepaalde medicijnen

Nevenwerkingen komen slechts zeldzaam voor maar kunnen bestaan uit:

 • Huiduitslag
 • Jeuk
 • Licht grieperig gevoel
 • Licht afhangend ooglid
 • Blauwe plekjes rond de inspuitplaats

Deze mogelijke nevenwerkingen zijn uitzonderlijk en van voorbijgaande aard

Maak hier uw afspraak om bijkomende informatie te bekomen

 
 
 
  Venus Freeze


De Venus Freeze zorgt voor niet-chirurgische contourverbetering, vermindering van cellulitis en huidverstrakking voor het gezichthals en lichaam. Bewezen technologie geleverd in een businessmodel dat logisch is!

 • De Multi-Polar RF levert snel en pijnloos een homogene opwarming aan alle huidlagen van het weefsel en resulteert in een superieur resultaat.
 • Magnetische Pulsen wordt al decennia gebruikt in de traditionele geneeskunde en levert wetenschappelijk bewezen resultaten wat betreft zijn regenererende eigenschappen.

Zichtbare Resultaten

De Venus Freeze biedt 100% veilige, pijnloze behandelingen aan voor alle huidtypes en levert de volgende onmiddellijke en lange termijn resultaten voor het gezicht, hals en lichaam:

 • Rimpel reductie door revitalisering van de huid
 • Huidverstrakking met verbetering van algemene uitstraling
 • Kan cellulitis verbeteren en lokale vetophopingen verminderen

 

 
       
 
 
  Laserbehandelingen


Om u nog beter te kunnen dienen, schafte Dr. Caroline Martens een hoogtechnologische laser aan, de Nd:YAG 1064 nm. Dit gespecialiseerd toestel wordt enkel verkocht aan artsen en chirurgen en vindt u dus niet terug in beautysalons.

Dankzij dit professionele apparaat is het mogelijk om verschillende aandoeningen vrij eenvoudig, volledig veilig en doeltreffend te laten behandelen.

• Permanente ontharing

Wenst u voor eens en voor altijd af te zijn van die vervelende haren? Dan is lasertherapie  ideaal. Elke zone kan behandeld worden: gelaat, oksels,armen, bikini, rug en benen.

• Couperose

Couperose ontstaat wanneer kleine haarvaatjes in uw gelaat uitzetten. Daardoor krijgt u een rode gelaatskleur. Couperose is perfect te behandelen met een laser, zowel voor kleine als grotere oppervlaktes.

• Angioma’s / Cherry angioma / Spider angioma

Een angioma is een kleine, heldere rode bult op de huid. Meestal zijn deze onschuldig en veroorzaken ze geen klachten maar ze ontsieren wel uw gelaat en lichaam. Lasertherapie kan deze angiomen verwijderen waarbij geen littekenweefsel achterblijft.

• Kleine wijnvlekken

Een wijnvlek is een aangeboren maar niet-erfelijke vaatafwijking. De grootte van deze vlek, die veroorzaakt wordt door te sterk uitgezette bloedvaatjes, kan variëren. De vlek kan piepklein zijn of een heel lichaamsdeel bedekken. Bij de geboorte zijn deze vlekken roze tot rood. Bij het ouder worden kan dit oppervlak onregelmatig, donkerder en dikker worden. Kleine wijnvlekken zijn perfect met lasertherapie te behandelen.

• Ouderdomsvlekken

Een ouderdomsvlek is een goedaardige pigmentafwijking van de huid. U vindt ze meestal terug in uw gezicht en op de rug van uw handen. U merkt ze vaker op wanneer u de 40 voorbij bent.

Lasertherapie kan deze ouderdomsvlekken behandelen zonder littekenweefsel na te laten. Zo maakt u uw huid weer jonger en frisser!

• Milde acne

Ook milde acne kan via een laser behandeld worden. Wenst u zo’n behandeling uit te voeren dan moet u zes maanden gestopt zijn met het innemen van het medicijn Roaccutane die de stof isotretinoïne bevat. Neem gerust hier contact op als u vragen of meer inlichtingen wenst.

• Wratjes

Lasertherapie is de ideale manier om wratjes op een doeltreffende en gecontroleerde manier te verwijderen.

• Littekens

Het is moeilijk om een litteken helemaal weg te nemen maar lasertherapie zorgt er wel voor dat uw litteken de helft tot 70% vervaagt. Zo is het mogelijk om ze minder gekleurd, minder diep of minder verheven te maken.

• Rimpels

Wetenschappelijk onderzoek bracht duidelijk aan het licht dat laserbehandelingen de verouderde huid werkelijk jonger maken. Laserbehandeling met het toestel Nd:YAG 1064 nm stimuleert zelfs de aanmaak van lichaamseigen collageen, een eiwit dat de stevigheid en elasticiteit van de huid verzorgt.

• Rosacea

Rosacea of diffuse roodheid is onschadelijk maar ontsiert wel uw gelaat. Zo kunnen uw neus of wangen felrood kleuren en lijkt het of u hevig last heeft van acne. Deze aandoening komt vooral na uw 30e levensjaar voor. Ook hier kan laserbehandeling voor prachtige resultaten zorgen.

• Roodheid in de hals / Poikiloderma van Civatte

Heeft u last van poikiloderma van Civatte, dan heeft u last van opvallende roodheid op zonbeschenen plaatsen. Deze pigmentstoornis is onschadelijk en ontstaat door zonneschade en verouderingsverschijnselen.

Wenst u meer info over één of meerdere laserbehandelingen? Maakt u graag een afspraak? Neem dan hier contact op.

Vooraleer Dr. Caroline Martens een behandeling opstart, geniet u van een voorgesprek. Zo weet u vooraf perfect wat u te wachten staat, hoeveel behandelingen u nodig heeft en wat het u zal kosten. Daarnaast krijgt u een fiche met uw correcte huidtype volgens de Fitzpatrick-classificatie.


 
 
 
  Contact &
afspraak
Bij iedere patiënt wordt een grondige anamnese afgenomen, en worden de verschillende behandelmogelijkheden overwogen, al dan niet in combinatie met elkaar.

Neem nu contact op voor uw eerste afspraak of bijkomende informatie.

Dr. Caroline Martens
Fabrieksstraat 8
8800 Roeselare, West-Vlaanderen
G +32 489 56 10 79

Bereikbaarheid: Voor de GPS: invoeren van Fabrieksstraat met dubbele S te Roeselare
Parallel aan de Mandellaan achter het station

dokter@carolinemartens.be
www.carolinemartens.be


mijn online agenda
Gelieve de correcte reden op te geven om zo de correcte tijd te kunnen voorzien.

Gelieve uw telefoonnummer door te geven indien u mailt om feedback te verzekeren.